Київська ОВА висловила подяку голові громадської організації «Мар’ям»

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Голова організації «Мар’ям» Амаль Ткаченко відзначена подякою Київської обласної військової адміністрації. 

 

«Київська обласна державна адміністрація висловлює подяку за активну громадську позицію, патріотизм та жертовне служіння задля збереження свободи та незалежности під час воєнного стану, утвердження моральних цінностей, роботу та вагомий особистий внесок у допомогу Збройним силам України та мешканцям деокупованих територій, — сказано в тексті подяки.   

 

Амаль Ткаченко організувала кілька акцій збору допомоги військовим і цивільним, у  тому числі дітям і малозабезпеченим родинам. Вона та інші активістки-мусульманки протягом зими виготовляли та відправляли на фронт окопні свічки для військових. За підтримки міжнародних партнерів жіноча організація встигла роздати близько 200 наборів побутової хімії, аптечок з найпотрібнішими ліками, а також дитячий та дорослий одяг.  

 

За словами Амаль Ткаченко, від початку повномасштабної війни мусульманки Києва активно допомагають військовим і цивільним. Вона зазначила, що багато жінок роблять чимало для України та українського суспільства, але це не завжди набуває широкого розголосу. 

 

— Це досягнення всіх мусульманок, що працюють з нами в одній команді, втілюють у життя свої ідеї, віддають свій час на добродійність і волонтерство, простягають руку допомоги тим, хто потребує. Адже Всевишній Аллаг у Священному Корані сказав:  «Найкращий з-поміж вас — найкорисніший для людей».

 

нагорода для МарямОчільниця «Мар’ям» каже, що не сприймає нагороду як особисту. Натомість переконана, що рухається у правильному напрямку, маючи мету, спільну для всіх українців — перемогти у війні: 

 

— Ми вдячні Київській облдержадміністрації за високо оцінку нашого внеску у спільну боротьбу за свободу й незалежність української держави. Усі активісти й волонтери ДУМУ «Умма», а також жіночого відділу «Мар’ям» гідні цієї подяки. Підкреслюю, що ця  подяка є свідченням правильного вектора діяльности нашої української мусульманської спільноти. 

 

Утім, Амаль зізнається, що мріє також про інші нагороду: 

 

Найкращою нагородою для нас буде, коли ворог піде з нашої території, коли врешті-решт українці здобудуть перемогу над ворогом, загарбником і вбивцею, а над нашими головами знову буде мирне синьо-блакитне небо.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ