Ліга мусульманок України провела заходи до Всесвітнього дня хіджабу

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Активістки Ліги мусульманок України до Дня хіджабу організували низку заходів у різних містах України. Так, подія в Ісламському культурному центрі Києва зацікавила близько 80 людей. Програма, була вельми насичена: конкурси, вікторини, лекція про хіджаб, майстер-клас із різноманітних способів пов’язування хустки. День хіджабу в ІКЦ м. Києва

 

Присутні немусульманки мали змогу познайомитися з послідовницями ісламу та обговорити проблеми, з якими вони стикаються. Також відбувся показ мусульманської моди: на імпровізованому подіумі дефілювали дівчатка в національному одязі мусульманських народів. Кожен вихід супроводжували оплески авдиторії.

День хіджабу в ІКЦ м. Києва

 

За словами членкині Ліги мусульманок України Амаль Ткаченко, деякі з присутніх немусульманок були досить непогано обізнані з історією ісламу та суттю віровчення, тож, можна сказати, що такі культурно-просвітні заходи таки мають ефект.

 

В Одесі активістки Ліги мусульманок України до Дня хіджабу розповідали про образ жінки у світовому мистецтві, історію хіджабу та традицію покриватися в різних народів світу — від античности до сучасности. Опісля відбулася вікторина з призами, всі охочі також мали можливість приміряти хустку та традиційний мусульманський одяг.День хіджабу в ІКЦ м. Одеса

 

За словами членкині Ліги мусульманок України Танзілі Іси, підготували презентації про хіджаб, показали гостям модні способи його носіння, щоб ті могли самі переконатися, яке зручне це вбрання:

День хіджабу в ІКЦ м. Одеса— Організація такого заходу — це можливість розповісти людям про нашу релігію, про хіджаб, про жінку в хіджабі й таким чином знизити рівень стереотипного мислення в Україні. Така інформація допоможе немусульманам краще розуміти мусульман та ісламську релігію, і нам, українцям, знайти спільну мову та бути єдиними.

день хіджабу у ЛьвовіУ Львові гостями заходу, організованого активістками Ліги мусульманок України були здебільшого немусульманки. Це відповідає основній меті дня: донести неспотворену інформацію про хіджаб до послідовників інших релігій, спростувати хибні уявлення, розповідати про права мусульманок. Присутні, зокрема, дізналися, що іслам насправді дає жінці внутрішню свободу.

 

Як повідомила активістка Ліга мусульманок України Дінара Амруллаєва, у програмі були й розповіді про традицію покриватися, що її здавна додержували жінки в українському суспільстві.

день хіджабу у Львові

 

— Гості дізналися про жіноче вбрання народів мусульманського світу. Конкурси та вікторини також допомагали закріпити знання про права та статус жінки в ісламі. Присутні з задоволенням пробували пов’язати хустку, розписували [руки] мехенді та приміряли образ покритої мусульманки. Жінки фотографувались у спеціальних фотозонах, їх частували смаколиками та гарячими напоями, — розказала пані Дінара.

день хіджабу у Львовідень хіджабу у Чернівцях

За словами очільниці Ліги Ніяри Мамутової, що взяла участь в організації заходу у Чернівцях, гості дізналися про значення хіджабу для послідовниць ісламу, а мусульманки ще раз нагадали про своє право одягатися згідно з приписами віровчення: 

 

— Цього разу ми приготували культурно просвітню програму, розмовляли про різні види традиційного одягу, де є хіджаб. Гості дякували за захід, також були нові сестри, переселенки. Про організацію свята жінки не знали, але домовилися й надалі збиратися. 

день хіджабу у ЧернівцяхПані Ніяра відзначила, що проведення подібних заходів має велике значення для немусульманської спільноти.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ