Ліга мусульманок взяла участь у семінарі з міжрелігійного діалогу Helianthus

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Представниці Ліги мусульманок України взяли участь у семінарі з міжрелігійного діалогу HelianthusДва дні, 11–12 вересня, у Києві тривала робота практичного офлайн-семінару з міжрелігійного діалогу Helianthus. Участь у ньому взяли представники релігійних громад, семінаристи, служителі різних церков і релігійних організацій, вірні та волонтери, науковці та громадські активісти.

 

Серед учасників були й представниці Ліги мусульманок України: очільниця організації Ніяра Мамутова та голова ГО «Сафія» Танзіля Іса.

 

Представниці Ліги мусульманок України взяли участь у семінарі з міжрелігійного діалогу HelianthusОрганізатори семінару ставили за мету підвищити обізнаність учасників у сфері різних релігій, розвинути навички діалогу, розв’язання міжконфесійних конфліктів і сприяти миротворчій діяльності в Україні.

 

— Організатори — некомерційна та неурядова організація, орієнтована на міжкультурний та міжрелігійний діалог, The Oriental Studies Circle, ініціювали та провели цей практичний семінар за підтримки Міжнародного центру міжкультурного і міжрелігійного діалогу ім. Короля Абдалли (KAICIID, Австрія) та Державної служби України з етнополітики і свободи совісти <…> Крім лекцій та виступів були практичні заняття та тренінги, під час яких ставилися конкретні завдання, моделювалися ситуації, що з них треба було знайти вихід саме шляхом діалогу. Більшість конфліктів виникає через незнання засад віровчень, тож проводили й короткий «лікнеп» із наданням інформації про виникнення тих чи тих релігій, їхні базові цінності, морально-етичні засади, символи та святині. Надзвичайно важливо, що під час таких заходів представники різних церков і релігійних організацій мають змогу й неформального спілкування, обміну думками, знаходячи не те, що розділяє, а те, що є спільними цінностями, — розповідає Ніяра Мамутова.

 

Представниці Ліги мусульманок України взяли участь у семінарі з міжрелігійного діалогу HelianthusЗа її словами, серед учасників були представники Православної Церкви України, Української греко-католицької церкви, різних протестантських церков, Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів (мормони), рідновіри, агностики, буддисти й ті, що не відносять себе до послідовників певної релігії. Усі ці люди прагнуть миру та злагоди в суспільстві, толерантного та шанобливого ставлення до переконань одне одного, співпраці та взаємодії у розв’язанні проблем суспільства та подолання ксенофобії, яка ще, на жаль, існує на побутовому рівні.

 

Символічна назва семінару — Helianthus. У перекладі з латини це назва соняшника — рослини, квітка якої цілий час тягнеться до сонячного світла, що розганяє пітьму, в тому числі морок невігластва.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ