Надбання та кризи підліткового віку: семінар для юних мусульманок

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Громадська організація «Мар’ям» за підтримки київського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству провели тренінг для підлітків. Головною темою була пасивна та активна небезпека в Інтернеті.

 

Надбання та кризи підліткового віку: семінар для юних мусульманокКілька годин Ольга Павлова, спеціаліст кризового центру, працювала з дівчатами-підлітками в Ісламському культурному центрі Києва. На початку семінару вона розповіла про закономірні фізіологічні, емоційні, інтелектуальні та соціальні зміни, що починаються в підлітковому віці, проте більша частина заходу пройшла у формі діалогу: дівчата висловлювали свої думки та ставили питання.

 

За словами Олени Мироненко, голови ГО «Мар’ям», такий формат значно полегшив учасницям сприйняття інформації: 

 

Надбання та кризи підліткового віку: семінар для юних мусульманок— Вони ж обговорювали непрості питання: довіри, спілкування з однолітками та старшими за віком, батьківського контролю тощо. Тому звичайна лекція чи загальні настанови психолога не мали б такого ефекту. Тим більше дівчата ставили питання про формування особистих кордонів, втручання батьків у їхній простір, міжособистісні конфлікти та їх розв’язання. І добре, що це була така відкрита спільна розмова.

 

Психолог Ольга Павлова також розповіла про активні й пасивні небезпеки в Інтернеті, зокрема про діяльність мережевих шахраїв. Разом з учасницями відбулося обговорення різноманітних сумнівних флешмобів у соцмережах, способи комунікації інтернет-шахраїв, їх ознаки та інструменти, якими вони користуються, щоб увійти в довіру, а потім залякувати й погрожувати. Також дівчатам пояснили практичні заходи, яких треба вживати в таких ситуаціях.

 

Надбання та кризи підліткового віку: семінар для юних мусульманокЗа словами Олени Мироненко, такі заходи для підлітків організатори завжди намагаються завершувати якоюсь розвагою. Цього разу — майстер-класом з малювання, що провела вчителька гімназії «Наше майбутнє» Наджет Карім: дівчата мали змогу під наглядом досвідченого педагога зробити малюнок на вільну тему.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ