Ніяра Мамутова взяла участь у заході до Всесвітнього дня вишиванки

Дата публікації:

Поділитися новиною:

18 травня в чернівецькому Музеї вишиванки відбувся захід, присвячений Дню вишиванки. До нього долучилася голова Ліги мусульманок України Ніяра Мамутова. Запрошення на подію вона отримала від Сергія Костинського, військовослужбовця ТРО ЗСУ.

 

Ніяра Мамутова взяла участь у заході до Всесвітнього дня вишиванкиПрограма складалася з презентації книжки «Нетлінні» Лесі Воротнюк балерини, що вступила в тероборону. Ба більше, Леся Воротнюк — одна з засновниць Всесвітнього дня вишиванки. 

 

Присутні могли побачити вишивані рушники, скатертини, а також сорочки, зібрані в експозиції виставки «Врятовані». Зокрема, вишиванки, що вдалося врятувати під час російсько-української війни зі звільненого від загарбників села на Харківщині.

 

Ніяра Мамутова взяла участь у заході до Всесвітнього дня вишиванкиНа свято завітали міський голова Чернівців Роман Клічук, заступник начальника ОДА Олександр Янков, голова департаменту архітектури Андрій Тимофійчук тощо.

 

Очільниця ЛМУ у своєму слові зауважила, що вишиванка для українського народу не просто елемент одягу, а елемент опору:

 

— Ми маємо розглядати події депортації [кримських татар] як частину української історії, як ланку одного ланцюга. Це були репресії, переслідування, голодомор і депортація — це був один ланцюг, який, на жаль, сьогодні повторюється, у XXI столітті. Як українці, так і кримські татари — ми вижили, почали розвиватися й будуватися, бо це в нашій крові. <…> Сьогодні вишиванка для українського народу — це не просто елемент одягу. Це — елемент опору. Надягаючи вишиванку, ми демонструємо протест. Молюся та маю надію, що ми переможемо ворога й будемо розвиватися на своїй землі, виховувати тут своїх дітей і будемо попереду всього світу.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ