Питна вода, комплекти ковдр і гарячі обіди на південь України

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Ліга мусульманок України організувала низку акцій зі збору та передачі гуманітарної допомоги евакуйованим жителям затоплених територій, зокрема Нової Каховки, внаслідок підриву ворогом ГЕС.

 

Активістки організації в Одесі зібрали кошти та відвезли машину гуманітарної допомоги до однієї з херсонських лікарень, де перебуває переважна більшість літніх людей, евакуйованих із затоплених територій.

 

Питну воду, комплекти ковдр і гарячі обіди відправили мусульманки України на південь України За словами членкині ЛМУ Айші Іси, мусульманки не можуть лишатися осторонь трагедії картографічних масштабів, яку вчинив ворог щодо народу України: 

 

— З найпершого дня ми були занепокоєні подіями, що відбувалися, тому відкрили збір коштів, щоб закупити все необхідне. Нам удалося приготувати та доставити до херсонської лікарні близька 120 порцій гарячого обіду для евакуйованих жителів Нової Каховки. Гуманітарну допомогу отримали, ті кому це найпотрібніше, — зазначає Айша.

 

Організаторами доброї справи в Харкові стали й активістки громадської організації «Надія». Жінки зібрали суму з донатів, пошивши комплекти ковдр і подушок для евакуйованих жителів Херсонської области.

 

Питну воду, комплекти ковдр і гарячі обіди відправили мусульманки України на південь України Очільниця ГО «Надія» Світлана Путіліна назвала гуманітарну допомогу спільною роботою десятків людей: 

 

— Об’єднаними зусиллями нам удалось пошити 20 комплектів ковдр і 40 подушок. Матеріали нам поталанило закупити за найменшими цінами: продавці йшли на поступки, усвідомлюючи куди поїде допомога. <…> У сімейному цеху команда пошила чохли. Тканини у мене було вдосталь через те, що текстилем почала займатися ще перед війною. 

 

ХерсонМусульманки придбали цілих 40 тюків (мішків) холлофайберу. За словами пані Світлани, з такої кількости матеріалу можна пошити й удвічі більше комплектів, «але хочеться на совість, якісно — як для себе».

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ