У Києві стартував перший інтенсив циклу «Фікг поклоніння»

Дата публікації:

Поділитися новиною:

11 лютого в Києві Духовне управління мусульман України «Умма» разом з організацією «Мар’ям» організувало перший інтенсив з фікгу. 

 

Муфтій ДУМУ «Умма» Мурат Сулейманов розповів учасницям зустрічі про основи обмивання перед молитвою та відповів на їхні питання.

Участь у заході взяли близько 30 сестер. Більшість прийшли, щоб отримати нові знання, а дехто — оновити старі.

— Я дуже вдячна організаторам та шейхові Мурату за можливість отримати цікаву та важливу для мене інформацію щодо обмивання. Я дізналася тонкощі таяммума (обмивання в подорожі або за відсутности води). Рада, що в нас є фахівці, які чітко з прикладами можуть донести суть, — поділилася сестра Тетяна.

 

«Фікг поклоніння» проходитиме в декілька етапів — про це розповіла Арзи Арифова: 

— Цей курс спрямований на вивчення таких напрямків: фікг обмивання, фікг молитви та фікг Рамадану. Кожна тема дуже важлива, тож варто підходити до кожної відповідально. 

Всі учасниці після повного циклу курсів з вивчення фікгу можуть отримати відповідний сертифікат, але для цього спершу доведеться скласти іспит за прослуханими матеріалами.

 

— Звісно, для кожного мусульманина, знання — це та ланка, яку постійно треба наповнювати та оновлювати, і цей курс саме для цього. Кожна сестра буде мати змогу після курсу скласти екзамен та отримати сертифікат від ДУМУ «Умма», — зазначив муфтій Мурат Сулейманов.

Побувати на практичних заняттях могли також сестри з інших міст — вони долучилися в онлайн-форматі. Загалом у першому інтенсиві взяли участь близько 60 сестер.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ