Активістки Ліги мусульманок України провели низку акцій до дня хіджабу

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Продовжуючи щорічну традицію відзначення Всесвітнього дня хіджабу, активістки Ліги мусульманок організували низку акцій у різних містах України. 

 

1 лютого на Контрактовій площі Києва жіноча організація «Мар’ям» показала фотовиставку, присвячену мусульманкам у хіджабі, а ще майстер-клас вив’язування хустки. Тим, хто наважився побачити себе в новому образі, пропонували фотосесію, а хустку дарували. 

 

Кілька днів потому в ісламському культурному центрі столиці відбувся вечір, присвячений хіджабу та правам мусульманки. Програма була досить насичена та зацікавила десятки жінок різної віри. 

 

Мусульманки виступали з розповідями про те, як вони прийшли до хіджабу, говорили про моду, стиль і про те, як це узгоджується з нормами Ісламу. У програмі вечора було кілька лекцій про хіджаб і його значення для мусульманки, майстер-класи з вив’язування хустки, а однією з головних родзинок став «Намет перевтілення». У ньому гості могли приміряти на себе традиційний одяг різних мусульманських країн, а потім сфотографуватися в образі східної жінки.

 

До того всього охочі брали участь у майстер-класі мехенді (розпису тіла хною), а також у конкурсах і квестах, отримавши як нагороду символічні подарунки на згадку: кухоль, блокнотик або магніт. Завершився вечір в ІКЦ Києва спільним чаюванням і неформальним спілкуванням.

 

У Львові активістки організації «Ірада» провели тематичний вечір «Хіджаб — це моє право, мій захист, мій свідомий вибір!» в Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада. Місцеві мусульманки спробували донести до присутніх думку, що одягатися відповідно до своїх переконань — безумовне право жінки. Гості заходу послухали лекцію, що допомогла більше дізнатися про історію хіджабу та провести паралель між ним і традиційною українською хусткою. Опісля було традиційне чаювання зі смаколиками та неформальне спілкування.

 

У Дніпрі, як і в столиці, заходи до Дня хіджабу не обмежилися одним днем, 1 лютого. Активістки жіночої організації «Благодія» провели ще одну зустріч — в ісламському культурному центрі. З гостями заходу обговорювали місце хіджабу в житті мусульманки, питання правил хіджабу й моди, а потім провели вікторину з подарунками.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ