Делегатки ЛМУ на Київському форумі рівних прав і можливостей

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Делегатки ЛМУ на Київському форумі рівних прав і можливостей3 вересня делегатки Ліги мусульманок України Ольга Фриндак та Олена Мироненко (голова ГО «Мар’ям») взяли участь у Форумі рівних прав і можливостей, організованому Київською міською державною адміністрацією. Мета заходу — розширити дискурс захисту прав людини та рівности людей незалежно від статі.

 

На жаль, Україна посідає лише 59 місце зі 153 країн світу, згідно з дослідженням ООН, що визначило індекс гендерного розриву за кількома напрями: професійні можливості, здоров’я, освіта й політичні права. До цього додається проблема насильства в сім’ї щодо жінок, що про нього українки зазвичай не заявляють і не звертаються по захист до поліції, а також несправедлива оплата за однаково кваліфіковану працю чоловіків і жінок: жінки у світі в середньому заробляють лише 60–75 % заробітної платні чоловіків.

 

Делегатки ЛМУ на Київському форумі рівних прав і можливостейПоступ у цій царині вимагає об’єднання зусиль державних органів, місцевого самоврядування та громадського сектору — саме тому представники КМДА запросили представників цих сфер.

 

Спілкуючись між виступами, делегатки ЛМУ поновили контакт з директоркою Київського міського центру роботи з жінками Тетяною Зотовою. Знайомство з центром розпочалося в розпал карантину, коли мусульманки привозили продуктові набори для підопічних закладу, що перебували у притулку для жертв домашнього насильства. Мусульманки пообіцяли зібрати чергову партію допомоги, а пані Зотова заручилася їхньою згодою взяти участь у майбутній презентації кімнат кризової допомоги.Делегатки ЛМУ на Київському форумі рівних прав і можливостей

 

Пані Фриндак і пані Мироненко також зустрілися з головою Громадської організації «Спілка жінок України» Леокадією Герасименко, погодившись на участь у Форумі миру, який збиратиме союз. Також представниці ЛМУ зустрілися з заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джеппаровою.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ