День хіджабу — прекрасна нагода дарувати хустки

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Активістки жіночої організації «Мар’ям», що входить до Ліги мусульманок України провели в середмісті Києва акцію з нагоди Всесвітнього дня хіджабу. Дата започаткована кілька років тому американкою бенгальського походження Назмою Хан. Відтоді цей день щороку відзначають мільйони жінок у світі.

 

1 лютого на Контрактовій площі столиці українські мусульманки організували фотовиставку, присвячену активним дівчатам та жінкам в хіджабі.

 

— Цієї акцією перш за все ми намагалися пояснити людям, що носіння хустки — особистий вибір мусульманки, — каже Олена Мироненко, голова жіночої організації «Мар’ям».

 

Окрім виставки активістки провели майстер-клас вив’язування хустки. Перехожим пропонували приміряти хіджаб і сфотографуватися в новому образі. За словами Олени Мироненко, ідея була така, щоб жінки, які наважилися приміряти хіджаб, хоча б на якийсь час відчули себе мусульманками — і охочих подивитися на себе в хіджабі попри морозну погоду виявилося чимало.

 

— Зручно, приємно, — зізнається Марина, одна з тих, хто взяв участь у незвичній акції мусульманок. — Але справа навіть не в цьому. Мені завжди було цікаво, як мусульманки так гарно зав’язують цю хустку. А тепер я знаю, що в цьому теж є свої секрети. До того ж покривати волосся — це правильно як з погляду мусульман, так і з погляду християнства.

 

Ще одна учасниця заходу, Ольга, вперше спробувала вбратися в хіджаб. Вона з усмішкою поправляє хустку на голові: 

 

— Мені дуже подобається, — каже дівчина, дивлячись на себе в дзеркало. — По-перше, дуже зручно, по-друге, тепло, у вуха не дме. Я б навіть так ходила по вулиці. Думаю, влітку в хіджабі також зручно.

 

Ці та подібні відгуки переважали серед жінок, що взяли участь в акції Ліги мусульманок України. На думку активісток, це зайвий доказ того, що такі заходи вкрай потрібні:

 

— Це дає нам змогу зруйнувати певні стереотипи щодо мусульманок, — каже Сюзана Іслямова, активістка ЛМУ. — Крім того, ми ще раз підкреслили, що хіджаб має насамперед духовне значення. Це не просто зовнішній атрибут жінки-мусульманки.День хіджабу — прекрасна нагода дарувати хустки

 

Нагадаємо, що в найближчі два тижні акції з нагоди Дня хіджабу під проводом Ліги мусульманок відбудуться ще в кількох містах України.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ