Експорт досвіду: голова Ліги мусульманок України провела лекцію та тренінг для посестер із Молдови

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Ліга мусульманок України не тільки проводить заходи в різних регіонах нашої країни, а й має досить досвіду, щоб ділитися ним за кордоном. Так, голову ЛМУ Ольгу Фриндак, що в серпні перебувала з приватним візитом у Молдові, запросили прочитати лекцію для сестер у вірі з Ліги мусульманок Молдови, що й було здійснено 18 серпня.

Пані Фриндак поставила за приклад історії та ініціативи волонтерок із різних міст України, що, попри потребу навчатися, працювати й доглядати дітей, знаходять час і натхнення на соціальні проєкти, корисні не лише місцевим громадам мусульман, а й цілій українській уммі та українському суспільству взагалі. Не ділячи мусульман і немусульман, членкині ЛМУ поширюють правдиві знання про Іслам і долають стереотипи, сприяють зміцненню міжрелігійної злагоди.

За словами лекторки, що вже виступала перед мусульманками Молдови кілька років тому, її надзвичайно тішить, як зросла активність посестер за ці два роки: минулого разу ледь набралося десяток слухачок, а тепер прийшли понад три з половиною десятка.

Лекцією співпраця не завершилася: представниці Ліги мусульманок Молдови, що займаються організаційною роботою, попросили пані Ольгу провести ще й тренінг з організаційної роботи. Зустрілися за тиждень, 24 серпня, і в День Незалежности України вчилися оцінювати ситуацію та ставити перед собою цілі, визначати можливості, слабкі та сильні сторони, аналізували, що саме готові вкладати в досягнення цих цілей та з якою конкретно авдиторією збираються працювати. Обговорили також організацію роботи в колективі, напрацювання загальнообов’язкового зводу правил, а також розподіл обов’язків.

Учасниці тренінгу отримали домашнє завдання та вже у вересні мають надіслати лекторці свої проєкти. Це допоможе їм визначитися з основними напрямками діяльности та з тим, як вони планують розвиватися для найліпшого виконання обраних ролей, бо поки що є тільки бажання працювати.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ