Hand-made пряники, іграшки, фотовиставка: День хіджабу продовжили в Запоріжжі та Одесі

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Заходи до Всесвітнього дня хіджабу, які активістки Ліги мусульманок провели у найбільших містах країни, відбулися також в Одесі та Запоріжжі.

 

У південній столиці активістки Ісламського культурного центру «Аль-Масар» провели своєрідну вікторину в центрі міста. Перехожим ставили питання про Іслам і пов’язані з ним стереотипи, а потім пригощали арабською кавою та солодощами. 

 

У Запоріжжі акція, присвячена Дню хіджабу, проходила просто неба в неділю, 7 лютого. Місцевий актив Ліги мусульманок України влаштовує заходи до цієї дати вже сім років поспіль. Правда, в минулі роки вони відбувалися зазвичай у великих залах, але вимушена зміна формату, за словами голови Ліги мусульманок Ніяри Мамутової, мала свої переваги. Якщо минулі заходи привертали увагу переважно жінок і дівчат, то цього разу запорізькі мусульманки мали змогу більше розповісти про хіджаб перехожим-чоловікам. 

 

Загалом акція ЛМУ в Запоріжжі була подібна до заходів організації в інших містах: мусульманки відповідали на питання людей на вулиці, розказували про традиції та сучасні модні тенденції, про види жіночих покривал та їх відмінності. 

 

Ті, хто найбільше цікавився темою, могли взяти участь у майстер-класі з вив’язування хустки — після нього більшість жінок пішли додому в подарованих мусульманками хустинах.

 

А ще активістки дарували «тематичні» мальовані пряники та м’які іграшки, що їх можна використовувати як брелоки чи аксесуари для рюкзаків і сумок. Іграшки мусульманки, до речі, зробили власноруч. І, звісно, зацікавлених учасників заходу чекали традиційні солодощі, чай, кава, цукерки.

 

У рамках заходу відбулася також персональна мінівиставка Айші Іси.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ