Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» зібрав понад сто учасниць зі всієї країни

Дата публікації:

Поділитися новиною:

На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни. 30 жовтня відбувся Міжнародний жіночий форум, організований Лігою мусульманок України. В заході взяли участь представники влади, голови громадських організацій, волонтерки з різних міст України. Метою форуму було об’єднати та надихнути жінок-волонтерок, вмотивувати й наповнити новими силами для продовження активної діяльності в різних містах України.

 

«Ми так давно не збиралися разом, що зараз це велике щастя, що все вийшло. Сподіваюсь цього натхнення вистачить надовго» – ділиться враженнями учасниця форуму Анжела.

На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни.

Для досягнення мети були запрошені українські мусульманки, які досягли успіху, попри всі проблеми та стереотипи в нашому суспільстві. Також серед спікерів були успішні мусульманки з інших країн (Великобританія, Кувейт, Індонезія), залучені в громадському секторі. Мусульманки ділилися досвідом і порадами.

 

Мусульманок прийшли підтримати головні спеціалісти відділу співпраці з релігійними спільнотами Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) В’ячеслав Горшков і Вікторія Кочубей.

 

 

На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни. Голова волонтерського об’єднання з Кувейту «Дана» Маналь аль-Мусалям розповідала, як любити волонтерство і не втомлюватися від того, що робиш. Аніфе Куртсеїтова, голова ГО «Кримська родина», надихнула учасниць історією створення дитячої школи, в котрій працюють заради збереження культури та традиції кримських татар. Гаяна Юксель, членкиня Меджлісу кримськотатарскього народу, нагадала всім про жінок, котрі зараз лишилися в Криму без чоловіків та як їм зараз нелегко нести на плечах виховання і забезпечення дітей. З кожного виступу учасниці могли винести щось цікаве, необхідне і корисне для себе.

 

На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни.«В нашому суспільстві, коли мусульманка кожен день стикається з нерозумінням і упередженим ставленням до себе, буває складно ставити в плани високі цілі. Часто нам заважає страх, що нічого не вийде і все залишається в мріях. На форумі спікерки допомагають жінкам в першу чергу повірити в себе і в те, що все можливо, завжди є вихід з будь-якої проблеми; вони самі та їхні досягнення – чудовий приклад і важливий досвід для кожної з нас», – каже голова ЛМУ Ніяра Мамутова.

На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни.

Форум пройшов у змішаному форматі: частина виступів була наживо, а частина – онлайн. Протягом форуму діяла фотовиставка «Батько в родині» і «Хіджаб – мій вибір», також був ярмарок рукотворів від українських майстринь, де можна було придбати іграшки, екоторбинки тощо. Гроші з продажу йшли на лікування онкохворим дітям.На Міжнародний жіночий форум «Гармонія і розвиток» в Києві зібралося більше ста учасниць зі всієї країни.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ