«Намалюйте свої взаємини з дітьми»: семінар-тренінг для батьків

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Більшість дорослих людей, не дотичних до психотерапії, ніяк не очікують, що їх самих попросять зобразити власну сім’ю: це ж для дітей, чи ні? Утім саме з цього розпочався семінар-тренінг для батьків, що його провела в столичному ІКЦ 13 квітня дитячий психотерапевт Алла Слотвінська.

Найтяжче це завдання далося двом учасницям, які ще не мали власних дітей, але прийшли здобути потрібні для свідомого материнства знання заздалегідь — їм довелося зосередитися й потеоретизувати, як вони це бачать.

Проаналізувавши за допомогою тренерки свої малюнки, учасниці розділилися на групи для обговорення трьох надважливих тем: взаємини та довіра в родині, роль батька, та звідки батькам, а надто матусям, що ще й працюють, черпати енергію. Була й сесія відповідей на питання: як налагодити відносини між дітьми; коли варто починати давати кишенькові гроші, і як навчити дитину розумно ними розпоряджатися; де є межа між правом дитини на приватність і можливістю батьків тримати руку на пульсі задля її безпеки?

Наостанок учасниці розділилися на пари та «програли» по кілька сценок із власного життя, де вони могли побувати на місці дитини й на місці матері — таким чином їх учили розглядати будь-яку ситуацію ще й з позиції дитини, щоб ліпше розуміти мотиви та міркування малечі, адекватно на них реагувати, не шукаючи злого умислу дитини там, де його не було.

Нагадаємо, семінар-тренінг організували Ліга мусульманок України та Жіноча громадська організація «Мар’ям».

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ