Особистісне зростання та перезавантаження: семінар-практикум для активісток у Генічеську

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Шістнадцять мусульманок із різних міст України, активісток громадських організацій, що входять до Ліги мусульманок України (ЛМУ) та ГС «Всеукраїнська асоціація «Альраід» взяли участь у п’ятиденному освітньому таборі, організованому Лігою та «Альраідом» у Генічеську Херсонської области. Семінар був присвячений особистісному зростанню, «шліфуванню» комунікаційних навичок, поліпшенню ефективности роботи, а також удосконаленню вже набутих знань — як у сфері суспільної, громадської волонтерської діяльности, так і в духовній: дівчата приділяли час вивченню Корану й таджвіду (правилам його читання). 

 

У Генічеську відбувся п’ятиденний освітній табір для мусульманок-активісток

Глава Ліги мусульманок України та голова національно-культурної організації «Ана-Юрт» (Запоріжжя) Ніяра Мамутова зазначає, що цей п’ятиденний семінар-практикум — перший за чотири роки, проведений у форматі освітнього табору. Перед цим семінари та тренінги для сестер були одно- або дводенними та проводилися в різних містах України переважно для місцевих мусульманок. А від початку оголошеної пандемії більшість заходів відбувалися у форматі онлайн-конференцій. 

 

— І хоча це дозволяло значно збільшити кількість учасниць і розширити географію, але ніщо не замінить живого, безпосереднього спілкування з лекторами, можливости подискутувати без обмеження часі, поділитися думками, ближче познайомитися з сестрами з інших міст, зміцнити співпрацю, розробити нові напрямки, запропонувати нові проєкти та програми, — каже пані Ніяра. — Давно вже не було таких таборів, дуже скучили не тільки за можливістю поліпшити свою роботу, а й за живим спілкуванням із сестрами. Такі табори дуже потрібні, бо для волонтерів це не тільки навчання, а й можливість інтелектуальної, емоційної та навіть фізичної підзарядки, перезавантаження. Адже волонтери цілий рік цілком віддають себе добрим справам, присвячують себе роботі на благо суспільства, часто жертвуючи особистим часом, відпочинком. <…> Тож ми дуже хотіли, щоб сестри відпочили на березі Азовського моря, наповнилися духовно і фізично. До того ж перебування в такому таборі допомагає зміцнювати зв’язки між представницями різних громадських організацій, сприяє появі нових ідей та проєктів. Також семінар духовно наповнює сестер. 

 

У Генічеську відбувся п’ятиденний освітній табір для мусульманок-активісток Як розповіла директорка табору, активістка громадської організації «Мар’ям» (Київ), членкиня ЛМУ Сюзанна Іслямова, основною темою табору була робота над собою, навчання навичок ефективної взаємодії з іншими громадськими організаціями, вдосконалення лідерських якостей та вміння працювати в команді: 

 

— Четверо лекторів: шейх Сейран Арифов (голова Всеукраїнської асоціації «Альраід»), брат Біляль Хамза (ІКЦ Одеси), сестра Танзіля Іса (ГО «Сафія», Запоріжжя) і я читали лекції, проводили бесіди практичні заняття, тренінги, на яких наші активістки з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя вдосконалювали навички роботи, вчилися тайм-менеджменту, планування діяльности, дізнавалися секрети досягнення найефективніших результатів. Основні напрямки: робота над собою, вміння правильно вести діалог з людьми. Теми лекцій: «Золота середина в ісламі», «Приклади з життя пророка Мухаммада (мир йому і благословення)». Були заняття двічі на день з вивчення та правильного читання Корану, таджвіду — їх проводили сестри Самія Ерада, Віра Фриндак і я. Були практичні тренінги з планування та ефективній роботі в команді під керівництвом сестри Танзілі, психолога.

 

За словами Сюзанни Іслямової, учасницями табору стали найініціативніші сестри, що показали себе в роботі за останні рік-два. Таких дівчат, активісток і волонтерів, було набагато більше, але не всі з запрошених змогли приїхати з різних причин: робота, наявність маленьких дітей тощо. Однак, як запевняють у Лізі, це не останній табір, і можливість збагатитися новими знаннями та відпочити на березі моря, матиме кожна сестра. 

 

У Генічеську відбувся п’ятиденний освітній табір для мусульманок-активісток Ніяра Мамутова повідомила, що цими днями в Генічеську проходить ще один організований Лігою мусульманок України п’ятиденний табір. Цього разу його учасницями стали дівчата-підлітки 14—16 років із різних міст країни, що вже зарекомендували себе як активістки та волонтери, виявили інтерес до громадської роботи, допомагали старшим у реалізації різних проєктів — від добродійних акцій, екологічних програм до культурно-просвітніх заходів.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ