Подарунки проти карантинної самотности

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Жіноча організація «Мар’ям» організувала незвичний у цей карантинний час захід. «Даруй подарунки — оживляй Сунну» — так назвали акцію українські мусульманки.

 

Подарунки проти карантинної самотности— В одної з наших членкинь виникла така ідея: організувати якусь акцію, щоб мусульманки змогли обмінятися подарунками, — розповідає голова жіночої організації «Мар’ям» Олена Мироненко. — Ми просто згадали, що пророк Мухаммад (мир йому і благословення) заохочував мусульман дарувати одне одному подарунки для зміцнення стосунків. І це була наша головна мета.

 

Активістки створили групу в месенджері, щоб додати туди всіх охочих. На цьому етапі акція вийшла за межі Києва, бо до неї долучилися мусульманки з інших міст.

 

Подарунки проти карантинної самотности— Ми спеціально обрали саме цей період жорсткого локдауну, — каже пані Олена. — Щоб трохи зігріти серця сестер, дати їм позитивні емоції, показати, що дарувати подарунки можна просто так, без приводу.

Усіх, хто зголосився до участі — а таких набралося понад сорок, — у сліпому жеребкуванні поділили на пари. Протягом десяти днів кожна учасниця мала передати чи надіслати подарунок «напарниці».

 

— У нас були сестри з різних міст — Києва, Черкас, Харкова, Одеси, Сум, Запоріжжя, — тож декому довелося дарувати незнайомій людині, — каже голова «Мар’ям». — І це добре, адже завдяки цьому сестри познайомилися та змогли навіть трохи зблизитися.

 

Про те, що ідея обміну подарунками навмання дуже сподобались учасницям свідчать відгуки:

 

Подарунки проти карантинної самотности«Завжди приємно отримувати подарунки, але цей — особливий, — пише одна з учасниць. — Емоції переповнюють, адже це незнайома, але рідна тобі сестра по вірі дарує чимало приємних відчуттів. Відчуваєш любов у подарунку»;

 

«Чудова акція! Ми зазвичай робимо подарунки, обираючи кому й коли, а тепер робили подарунки незнайомим сестрам. Не знали ані їх віку, ані роду занять, ані особистих побажань. Та ще й у локдаун, коли особливого вибору немає. З одного боку, незвично, з іншого — цікаво та приємно».

 

Перший досвід Олена Мироненко оцінює як добрий. За її словами, те, що учасниці мали обмаль часу на вибір і відправлення подарунку, а також те, що часто-густо обирали подарунок для незнайомої людини, додало ще більше цікавости.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ