Понад два роки волонтерки у Запоріжжі та Харкові годують безхатченків

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Понад два роки триває акція «Нагодуй нужденного»Харківські активістки-мусульманки з організації «Надія» провели чергову акцію підтримки нужденних. Приготувавши для них обід, захопивши гарячий чай, сестри вирушили на Південний вокзал. Почалися зимові холоди, тож дівчата подбали й про те, щоб забезпечити нужденних теплим одягом: светрами, джинсами, шкарпетками та взуттям.

 

Запорізькі активістки громадських організацій «Ана Юрт» і «Сафія» щосуботи також готують для бездомних обіди. Гарячу їжу привозять на станцію Запоріжжя II й годують тих, хто потребує найбільше: безхатьків і малозабезпечених. Багато з них лишилися без даху над головою не з власної волі, а для волонтерів-мусульман кожен з них насамперед людина у скруті. Деякі приходять щоразу та вже впізнають одне одного, приводять із собою знайомих нужденних, а хтось, на жаль, не дожив до кінця року.

 

Понад два роки триває акція «Нагодуй нужденного»Волонтери закликають не бути байдужими й допомогти їм. У Харкові допомогу координує Анна Рудь, у Запоріжжі — Танзіля Іса. У Києві з приводу годування  безхатченків можна звертатися до Ольга Абдалла.

 

Мусульманки дякують всім добродійникам, які долучаються до акцій: «Дякуємо тим, хто нас підтримує, хто допомагає нам! <…> Величезне спасибі нашій приголомшливій команді! Нас, звичайно, більше, але хочу відзначити тих, хто намагається не пропускати наших виїздів попри зайнятість. Дякую вам за те, що витрачаєте свій вільний час на користь суспільству!»

 

Годувати нужденних — ісламська традиція. Пророк Мухаммад (мир йому і благословення) сказав: «Не повірив у мене той, хто заснув ситий, знавши, що його сусід голодний» (Аль-Бухарі).

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ