У Кам’янському вперше відзначили Всесвітній день хіджабу

Дата публікації:

Поділитися новиною:

8 лютого в Кам’янському Дніпропетровської области провели культурно-просвітницький захід з нагоди Міжнародного дня хіджабу. Він відбувся в міському краєзнавчому музеї за участю відділу культури Кам’янського міської ради, Ліги мусульманок України та громади мечеті «Аль-Басир».

 

Містяни змогли дізнатися про історію дати та причини, що спонукають мусульманок одягати хіджаби. Представник відділу культури Ксенія Крутікова подякувала організаторам і гостям, а голова Ліги мусульманок України Ніяра Мамутова розповіла про те, що побожна мусульманка носить хіджаб не як символ гноблення, а для захисту духовної чистоти і як знак належности до Ісламу.

 

Активістка Ліги мусульманок Анастасія Радовелюк прочитала лекцію про те, який одяг уважають за хіджаб, що саме — обов’язковий припис релігії, а що — місцеві національні традиції.

 

Педагог і краєзнавець Тетяна Чаленко говорила про історію виникнення та культурі носіння української хустки.

 

Представниці ісламської громади Кам’янського розповіли про те, що є для них носіння хіджабу, та читали вірші про нього українською, азербайджанською та арабською мовами.

 

А ще у програмі заходу були вікторини та конкурси з подарунками на згадку, присвячені основам ісламської етики та віровчення. Вони допомогли розвіяти стереотипи про Іслам і мусульман.

 

На завершення зустрічі організатори провели майстер-класи з розпису-мехенді та вив’язування хустки — учасниці останнього отримали обрану хустку в подарунок.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ