Від коротеньких сур до 4 джузів: підсумки онлайн-навчання Корану від Ліги мусульманок України

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Загальнонаціональний карантин став приводом шукати нові підходи й відкрив для багатьох людей нові перспективи. Звісно, ситуація в кожного своя: у когось навантаження збільшилося так, що на додаткові курси не було ні часу, ні сил; для інших, навпаки, перехід навчання в онлайн-формат дав можливість записатися на якийсь новий курс.

 

Створити можливості для тих, хто має час і натхнення — така була мета волонтерок Ліги мусульманок України, що ініціювали одразу кілька освітніх онлайн-курсів, зокрема з читання Священного Корану. Заняття проводили через Viber, WhatsApp і програму конференц-зв’язку Zoom. Для багатьох учениць це стало чудовою нагодою, адже відвідувати заняття у справжньому класі вони з різних причин не могли.

 

Від коротеньких сур до 4 джузів: підсумки онлайн-навчання Корану від Ліги мусульманок УкраїниСемеро викладачок (троє з них — хафізи. — Ред.) мали чимало клопоту: на курси зголосилося понад сотню слухачок і 40 із них змогли успішно довести навчання до кінця. Учасниць поділили на групи за рівнем знань: хтось не знав і літер, інші читали досить добре. За місяць навіть новачки навчилися впевнено читати й засвоїли базові правила таджвіду, а в старших групах устигли прочитати аж 4 джузи!

 

Тепер карантинні обмеження послаблено, відновлено роботу класів з вивчення Корану на базі ісламських культурних центрів. Студенткам, що висловили бажання й далі займатися онлайн, таку можливість надали.

 

Нагадуємо, онлайн-уроки Корану для всіх охочих проводила також Українська асоціація з вивчення Корану в соцмережі «Фейсбук».

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ