Заходи з нагоди Дня хіджабу пройшли на Буковині та Поділлі

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Майже два тижні українські послідовниці Ісламу проводять заходи з нагоди Всесвітнього дня хіджабу в різних областях України. У Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та інших великих містах активістки Ліги мусульманок України організували низку акцій і зустрічей, де розповели про хіджаб. Цими вихідними дізнатися про хіджаб і життя мусульманок мали нагоду жителі Вінниці й Чернівців. 

 

Активістки ЛМУ в столиці Поділля вирішили провести захід у громадському просторі культурного центру «Галерея XXI», і він зацікавив десятки вінничанок різної віри. Як і в інших містах, програма вечора була досить різноманітна: присутні взяли участь у бесідах «Хіджаб і жіночність» і «Міфи про хіджаб», а також подивилися театралізовані дитячі сценки про те, як важко буває мусульманкам протистояти нерозумінню з боку немусульманського оточення та долати власні сумніви з приводу хіджабу через глузування інших.

 

А ще вінницькі активістки Ліги організували невеликий концерт і провели кілька розважально-освітніх вікторин із призами. Гості заходу мали можливість приміряти не тільки хустку, а й традиційну абаю — їх кілька спеціально пошила одна з активісток. Під час примірювання нового образу учасницям демонстрували різні способи вив’язування головного убору, а хустки дарували. У підсумку зустріч із суто жіночої та пов’язаної з хіджабом перетворилася на неформальний вечір відкриття й пізнання багатого світу ісламської культури і традицій.

 

Чернівецькі мусульманки провели захід в Ісламському культурному центрі «Буковина», підготувавши лекції про хіджаб, традиції мусульманських народів і їх відмінності від коранічних приписів щодо одягу мусульманської жінки. Тут також відбувся майстер-клас вивязування хустки та фотосесія. Для неї одна з активісток принесла святкові абаї, тож гості змогли приміряти святковий образ мусульманки.

 

Для Чернівців, де ісламський центр відкрився не так давно, а місцева громада гостро відчуває брак таких культурно-просвітніх заходів, День хіджабу став неабиякою подією — це відзначають як самі організаторки, так і ті, хто завітав до ІКЦ «Буковина».

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ