Запорізькі мусульманки долучилися до мітингу #МаюПравоДихати

Дата публікації:

Поділитися новиною:

Активістки ЖО «Сафія» з дітьми долучилися до мітингу #МаюПравоДихати, що відбувся під стінами обласної державної адміністрації в Запоріжжі 19 вересня. За їхніми словами, вперше за кілька років мітинг зібрав так багато людей — понад 4500 небайдужих. Таке число протестувальників спільними зусиллями закликали понад 10 місцевих громадських організацій.

 

Окрім плакатів, учасники акції принесли до ЗОДА 25-кілограмові мішки, щоб наочно продемонструвати, скільки шкідливих викидів місцевих промислових об’єктів вдихають протягом року жителі міста.

 

Мусульманки стверджують, що останні кілька місяців у Запоріжжі неймовірно важко дихати, багато людей мають симптоми алергії: дере та набрякає горло, болить голова тощо. У приватних розмовах сумно жартують, що такими темпами замість захисних масок скоро доведеться купувати протигази для всієї сім’ї.

 

На мітингу погодили резолюцію з вимогами до влади. Її текст з усіма зібраними підписами передадуть до обласних і міських органів влади у вівторок, 22 вересня. Серед вимог — ухвалити рішення про поетапне зниження викидів шкідливих речовин підприємствами Запоріжжя до 11 жовтня, а також розробити рекомендації для населення, як поводитися під час несприятливих метеоумов, який має бути алгоритм дій під час таких ситуацій — аж до тимчасової зупинки особливо шкідливих виробництв. Учасники акції стверджують, що у вересні Лабораторний центр МОЗ зафіксував значне перевищення показників забруднення повітря в Запоріжжі.

Copyright © Muslimat
Всі права захищені
Створення сайтів — студія ВЕБ-СТОЛИЦЯ